top of page

Je zoekt een ondergrondse zaal voor je feest-concept? Een plek voor je performance? Een locatie voor je tentoonstelling? Minus One verhuurt haar ruimtes voor allerlei publieke activiteiten door jonge Gentse makers en event-organisatoren.

We beschikken over een ondergrondse zaal en barruimte, met een totale capaciteit van 400 personen. De zaal kan ook verkleind worden voor concepten tot 150 personen. Activiteiten tot 75 personen kunnen doorgaan in de barruimte. 

Meer info? Lees hieronder de Huurdersgids, Technische Fiche of check de FAQ. Is je idee nog pril en zoek je ondersteuning in de uitwerking ervan? Mail naar info@minus-one.be

 

Huurdersgids   Technische Fiche
 

 • Wie kan huren?
  Minus One is te huur voor jeugd(culturele) activiteiten door of voor Gentse jongeren (15-30 jaar) en vragen vanuit de Rabotwijk. Cantussen kunnen enkel doorgaan op maandagen, dinsdagen en woensdagen. Activiteiten moeten een open karakter hebben. We verhuren niet aan privé-feesten, partijpolitieke activiteiten of religieuze feesten.
 • Welke ruimtes zijn er? Wat is de capaciteit?
  De zaal en barruimte hebben een totale capaciteit van 400 personen. De zaal kan ook verkleind worden tot 150 personen. Activiteiten tot 75 personen kunnen doorgaan in de barruimte. Het grondplan vind je in de technische fiche. De keuken is geschikt als backstage, vestiaire of voor het opwarmen van kleine maaltijden, maar is niet uitgerust voor grote kookactiviteiten. Kleine lokalen (max. 30 personen) zijn enkel geschikt als atelier, safe(r) space of backstage.
 • Wat is de huurprijs?
  Type 1: erkend jeugdwerk, studentenverenigingen en startende jongereninitiatieven. Type 2: ander jeugdcultureel initiatief.
 • Hoe zit het met drank en inkom?
  Je runt zelf de inkom en bar. De opbrengst is voor jou. Alle dranken worden verplicht van ons afgenomen, de prijslijst vraag je op via brecht@minus-one.be. Bij dit standaardaanbod rekenen we enkel het verbruik aan. Andere dranken en sponsoring zijn enkel beperkt mogelijk in samenspraak.Let op, kraantjeswater moet altijd gratis aangeboden worden!
 • Hoe luid mag dat staan? Tot hoe laat mag dat duren?
  Het sluitingsuur is 5u. We hebben een milieuvergunning voor 95 db(a) per kwartier. Organisatoren zijn verplicht om onze decibelmeter te gebruiken en oordoppen te voorzien.
 • Wat met opkuis en afval?
  Opkuis is volledig zelf te doen, meteen na je activiteit. Ofwel neem je je eigen vuilniszakken mee en neem je alles zelf mee naar huis. Of voor 35 euro kan je een restafvalcontainer van 240 liter en 3 PMD-zakken bestellen. Een glascontainer voorzien we sowieso.
 • Welk materiaal is er beschikbaar?
  Geluidsinstallatie voorzie je zelf. Voor kleine events en ateliers tot 150 personen kan je onze installatie gebruiken. Hiervoor betaal je 25 euro. Verlengkabels en stekkerblokken zijn zelf te voorzien. Licht: een aantal gekleurde LED spots, 4 moving heads en 2 LED bars. Bijkomend licht kan zelf voorzien worden. Projectiemuur en beamer (op aanvraag). 10 tafels en 100 stoelen. 12 podiumelementen. Herbruikbare bekers. Glas is verboden. Vaste bar met ingebouwde tap en frigo’s. Mobiele bar met tapinstallatie en frigo’s op wielen. Keuken met inductie fornuis (4 elementen). Inductiepotten zelf voorzien. Beschikbaar materiaal en aantallen is onder voorbehoud. In onze technische fiche vind je meer info over de zaal en het materiaal. Voor bijkomend materiaal kan je terecht bij de stedelijke of provinciale uitleendienst.
 • Is security verplicht?
  Samen met ons stel je een sfeerbeheer-plan op. We kijken naar de mogelijke risico’s specifiek verbonden aan je concept en hoe goed je georganiseerd bent. Op basis daarvan beslist Minus One of je werkt met 2 of 3 security agenten en/of een team van vrijwillige stewards. Security firma’s zijn altijd te kiezen uit onze lijst. De kosten zijn voor de organisator.
 • Moet ik Unisono (Sabam & billijke vergoeding) betalen?
  Dit is de verantwoordelijkheid van de organisator. Unisono int voor het afspelen van muziek die bij hen of een zustervereniging is aangesloten. Let op: ook artiesten die eigen nummers spelen of underground labels kunnen aangesloten zijn.
 • Ben ik als huurder verzekerd?
  Brandverzekering is inbegrepen in de huur. Burgerlijke Aansprakelijkheid sluit je best zelf af.
 • Kan ik er parkeren? Kan ik laden en lossen?
  Enkel laden en lossen is toegestaan. Het is verboden te parkeren op het plein. Betaald parkeren kan in omliggende straten (Tondelierlaan, Gasmeterlaan, …) of AZ Sint-Lucas. Let op: in Gent is er een lage emissiezone (LEZ). Minus One valt hier net buiten. Maar zodra je van de Opgeëistenlaan afwijkt, rij je de LEZ binnen en kan je een boete krijgen. Check je wagen en route op www.lez2020.gent Minus One heeft voldoende fietsenstallingen en is bereikbaar met openbaar vervoer.
 • Is het gebouw rolstoeltoegankelijk?
  Alle ruimtes liggen onder de grond. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk via een personenlift en er is een aangepaste toilet. Om veiligheidsredenen kunnen we helaas geen activiteiten accommoderen met grote groepen rolstoelgebruikers.

Vul hieronder je aanvraag in.  

Wij laten je graag weten wat mogelijk is.

Juridische vorm
Inkomprijs?
Verwachte opkomst?

Bedankt

voor je aanvraag!

bottom of page