FAQ STAGES & VACATURES

Wie kan een stage doen?

Iedereen tussen de 18 en 30 jaar oud met een gezonde motivatie en een beetje tijd!

 

Wij discrimineren niet op basis van gender, geslacht, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, geboorte, vermogen, geloof of levensbeschouwing, politieke overtuiging, taal, gezondheidstoestand, handicap, fysieke of genetische eigenschappen, sociale positie, nationaliteit, zogenaamd ras, huidskleur, afkomst, nationale of etnische afstamming of syndicale overtuiging. Of eender welke reden mensen ook verzinnen om elkaar het leven zuur te maken. Ge zijt goed zoals ge zijt, en ge zijt welkom.

 

Welke opleidingen komen in aanmerking?

Je moet geen opleiding volgen om een stage te volgen, ook als vrijwilliger ben je welkom. Een stage in het kader van een opleiding kan natuurlijk ook. Voor de hand liggende opleidingen zijn sociaal-cultureel werk, event-management of communicatiemanagement. Maar verras ons gerust met een ander voorstel.

 

Hoe lang duurt een stage?

Indien je stage niet in het kader van een opleiding gebeurt bekijken we samen hoe lang je bij ons aan de slag wil.

 

Wat houdt een stage in?

De inhoud van een stage bepalen we samen op basis van jouw interesses en vaardigheden. Mogelijke aanknopingspunten zijn evenementen organiseren, barwerking, activiteiten organiseren, communicatie, promotie, interieur & inkleding, projectwerking, …

Weet je zelf nog niet wat je wil doen? Bekijk onze vrijwilligersvacatures. Of ben je eerder praktisch ingesteld? Maak een afspraak en kom eens babbelen!

 

Kan ik betaald worden tijdens mijn stage?

Neen. Sommige onkosten kunnen vergoed worden, maar een stage is doorgaans onbetaald.

 

Wat is het verschil tussen een stage en vrijwilligerswerk?

Tijdens een stage staan we stil bij wat je wil leren en hoe je kan groeien. We bakenen de stageperiode af in de tijd, stellen doelen en zorgen voor feedback tijdens intervisiemomenten.

 

Moet ik Nederlands kunnen om stage te volgen?

Een stage is de perfecte manier om Nederlands te leren. Een voldoende kennis van Engels is wel een voorwaarde om van start te kunnen gaan. We werken aan een overzichtspagina in het Engels.

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One