Educatief medewerker / PRODUCTIEASSISTENT - Voltijds

-> voor bootbouw en filmproject met jongeren (14+): ‘de Bootmannen’

 

Periode:  van 4 tot 20 augustus 2017

 

Organisatie & project

Minus One is een jongerencultuurcentrum in de Rabotwijk, Gent. In augustus zorgt ‘Kamping Kunst’ voor eten, muziek en sfeer, maar ook voor het grootste zomeravontuur van 2017! Alpaka 9000, het artistiek project van Minus One rond street art, kunst in de publieke ruimte en kritisch burgerschap, heeft een ambitieus project; ‘de Bootmannen’. Dit project wordt geleid door artistiek projectmedewerker Reinout Dewulf. In een unieke samenwerking met jongerenwelzijnsorganisaties ‘Jong Gent in Actie’ en ‘vzw Jong’ bouwen we een boot/vlot op 5 dagen tijd, met een 6-tal jongeren en 3-tal begeleiders, met gekregen materialen uit een oproep naar de Gentenaren en Gentse organisaties. Met deze boot maken we een tocht van 3 dagen en 2 overnachtingen langs de Leie.

 

Het ganse proces, vanaf de ontmoeting van het bootteam (jongeren en begeleiders), het samen bouwen van de boot en de avontuurlijke tocht langs de Vlaamse binnenwateren wordt gedocumenteerd in een ‘road movie’. Hierbij ligt de focus van de film op de sociale interacties, gesprekken, collectieve dromen en enthousiaste impulsen van het moment. Het artistieke dient als katalysator voor de sociale dynamiek, waarbij we streven naar een zo groot mogelijke betrokkenheid in het artistieke proces van de jongeren.

 

De film van het project gaat in première op Sorry Not Sorry 2017, op zaterdag 23 september. SNS is een streetartfestival ism de Cultuurdienst-Circa. Wegens grote succes van vorig jaar wordt dit jaar een light-versie georganiseerd rond het Handeldok en houtdok samen met een dertigtal partners en gentse artistieke organisaties.

 

Voor dit ambitieus project, zoeken we een sociale productieassistent om de productionele, logistieke en ondersteunende organisatie van dit filmproject op zich te nemen, en zo de organisatorische last mee te helpen dragen samen met artistiek medewerker Reinout.

 

Functie

Als productieassistent sta je in voor de productionele en praktische organisatie tijdens het filmproject. Je werkt gestructureerd en planmatig aan een draaiboek van opbouw tot afbouw. Wie doet wat en tegen wanneer? Aan de hand van je draaiboek verdeel je taken, maak inkooplijsten, to do-lijsten, en je stuurt begeleiders en jongeren aan. Wat is er nodig van logistiek materiaal? Wie doet wat? Wat moet er nog gebeuren voor volgende dag? ...

 

Je bent de rechterhand van Reinout, die op artistiek en sociaal vlak sterk is en vooral ook de jongeren wil begeleiden in het maken van de boot en de film. Maar hij is chaotisch van aard, waardoor hij veel tijd en energie moet stoppen in organisatie en structuur. Daardoor neemt organisatie te veel van zijn tijd in beslag. Jij zorgt dus voor structuur, en je steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Je gaat zelf materiaal bijhalen met een camionette, verzamelt een inkooplijst, betrekt jongeren bij deze productionele en logistieke ondersteuning door ze mee te nemen naar de winkel of door hen taken te geven. Tijdens de tocht rijdt je ‘s avonds naar plaats van aankomst om nodige materiaal te brengen voor de overnachting (eten, tenten, …), om batterijen van camera’s te wisselen, Filmmateriaal op PC over te zetten, ...

 

Het is een project met jongeren met een diverse achtergrond. Je betrekt hen ook actief bij jouw job. Daarom zoeken we iemand die sociaal sterk genoeg in zijn/haar schoenen staat om met hen om te gaan.

 

Het team dat je aanstuurt, ondersteunt bestaat uit:

 • Reinout Dewulf, coördinator van dit project.

 • Een Cameraman/vrouw die gans proces meevolgt van eerste ontmoeting tot het afscheid van de groep. (vacature loopt)

 • Felix D’huys, kunstenaar en filmmaker, gaat mee op tocht met zijn boot, als cameraman. Doet ook eindmontage van de film.

 • 2 bootbouwers die mee helpen bij de bouw van boot, het betrekken van jongeren bij het bouwen, filmen, ... Zij gaan ook mee op de tocht.

 • 6-tal jongeren (14+, -30) van Jong gent in actie (jongeren opgegroeid in armoede) en vzw Jong (jongeren met diverse culturele achtergrond)

 

Profiel

 • Je hebt ervaring als productieassistent bij een film/tv-productie. Je weet hoe een film gemaakt wordt, en wat er op productioneel en organisatorisch vlak zoal nodig is.

 • Je bent enthousiast (motiveer!) over de sociale en artistieke insteek van dit project.

 • Je hebt geen probleem met avond- en weekendwerk, je bent flexibel inzetbaar.

 • Je bent sociaal voelend, vlot in de omgang met jongeren, je hebt ervaring in het (bijzonder) jeugdwerk of een animatorattest.

 • Je hebt een Rijbewijs B (must!) en rijden met een grote camionette schrikt je niet af.

 • Je neemt verantwoordelijkheid op

 • Je werkt gestructureerd, houdt van orde brengen in de chaos, mensen aansturen.

 • Je steekt zelf de handen uit de mouwen, bvb rondrijden, inkopen doen, eten maken.

 • Ervaring of inzicht in het artistieke;  film/montage/regie/… is een pluspunt

 

Timing

> woe 2/8: verkennend sollicitatiegesprek.

> vr 4/8: samenkomst begeleidend team (cameraploeg, bootbouwers, productieassistent)

> za 5/8: op uitstap naar de Haan, eerste ontmoeting tussen met deelnemende jongeren  en begeleidend team; kennismaking, briefing, brainstorm. We blijven slapen, zondag terug.

> 6/8 > 10/8: voorbereiding en opbouw zonder jongeren: klaarzetten en bijhalen nodige materiaal. voor de bouw.

> 11/8 > 15/8: 5-daagse bouw van boot in Minus One (Rabotpark)

> 16/8 > 18/8: 3-daagse tocht, 2x overnachting.

> 18/8: aankomst boot in Wevelgem bij artistiek project Wevelgem-Bat + overnachting.

> 19/8 > 20/8: samen met cameraploeg bekijken en selecteren we beelden en werken we aan een vlugge voorlopige montage.

> 20/8: eerste toonmoment van voorlopige korte montage in Minus One, tijdens slotdag van Kamping Kunst, op groot scherm.

 

(  >  22/8 > 22/9: finale montage van film ism Felix

  > Za 23/9: Première van de film op Sorry Not Sorry 2017 )

 

Verloning

 • tewerkstelling onder art.17 (25-dagenregel)

 • Verloning volgens barema’s binnen het paritair comité 329.01

 • Dagen en uren worden onderling besproken.

 

Aanbod

 • We bieden jou een mooie kans om ervaring op te doen, in een uniek filmproject

 • je doet ervaring op als productiemedewerker en krijgt hierbij veel vrijheid om jou ding te doen

 • je werkt samen met een zeer gemotiveerde ploeg van (jonge) enthousiaste mensen

 

Interesse?

Mail naar reinout@minus-one.be met jouw motivatie en CV. Voor vragen, bel naar Reinout Dewulf: 0473/80.82.11 Op basis van uw motivatie en CV nodigen we u uit voor een verkennend gesprek op woensdag 2 augustus, overdag.  

 

DEADLINE SOLLICITATIES: Zaterdag 29 juli ‘17, vóór 20u00 ingediend!

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One