Educatief medewerker / CAMERAMAN - Voltijds

-> voor bootbouw en filmproject met jongeren (14+): ‘de Bootmannen’

 

Periode:  van 4 tot 20 augustus 2017

 

Organisatie & project

Minus One is een jongerencultuurcentrum in de Rabotwijk, Gent. In augustus zorgt ‘Kamping Kunst’ voor eten, muziek en sfeer, maar ook voor het grootste zomeravontuur van 2017! Alpaka 9000, het artistiek project van Minus One, olv projectmedewerker Reinout Dewulf, rond street art, kunst in de publieke ruimte en kritisch burgerschap, heeft een ambitieus project; de Bootmannen. In een unieke samenwerking met jongerenwelzijnsorganisaties ‘Jong Gent in Actie’ en ‘vzw Jong’ bouwen we een boot/vlot op 5 dagen tijd. Dit met een 6-tal jongeren en een 3-tal begeleiders, met gekregen materialen uit een oproep naar de Gentenaren en Gentse organisaties. Met deze boot maken we een tocht van 3 dagen en 2 overnachtingen langs de Leie.

 

Het ganse proces, vanaf de ontmoeting van het bootteam (jongeren en begeleiders), het samen bouwen van de boot en de avontuurlijke tocht langs de Vlaamse binnenwateren wordt gedocumenteerd in een ‘road movie’. Hierbij ligt de focus van de film op de sociale interacties, gesprekken, collectieve dromen en enthousiaste impulsen van het moment. Het artistieke dient als katalysator voor de sociale dynamiek, waarbij we streven naar een zo groot mogelijke betrokkenheid in het artistieke proces van de jongeren.

 

De film van het project gaat in première op Sorry Not Sorry 2017, op zaterdag 23 september. SNS is een streetart festival ism de Cultuurdienst-Circa. Wegens grote succes van vorig jaar wordt dit jaar een light-versie georganiseerd rond het Handelsdok en Houtdok samen met een dertigtal partners en Gentse artistieke organisaties.


 

Functie

Als cameraman/ -vrouw ben je verantwoordelijk voor het in beeld brengen van het volledige proces van dit bootproject. Vanaf de eerste ontmoeting tot het afscheid van de groep. Je vat de sociale aard van het project, je brengt hierbij het ganse team in al zijn diversiteit in beeld en legt de focus van het camerawerk op de ontmoeting tussen mensen. Je bent betrokken bij het artistieke- en het sociale aspect van dit project. Je brengt niet alleen zelf alles in beeld, je stuurt ook jongeren aan om beelden te verzamelen met een handycam. Het camerawerk met de duurdere en betere camera’s blijf wel in jouw handen.

 

Tijdens de tocht krijg je ondersteuning van een tweede cameraman die vaart met een extra bootje voor beelden van buitenaf. Felix D’huys, een kunstenaar die zelf een klein bootje bouwde en zijn tocht daarmee langs Vlaamse waterwegen samen met een beste vriend documenteerde in de film ‘Expeditie Vlaanderen’ (zie Youtube). Jullie zullen dus samen een team vormen.

 

Na de tocht zal Felix D’huys de film monteren in Aftereffects (Première). Jouw hulp of inspraak bij de montage is uiteraard wenselijk, maar niet noodzakelijk. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid in september.

 

Profiel

 • Je hebt aantoonbare ervaring* met camera- en montagewerk vanuit een sociale blik.

         Bij voorkeur student of afgestudeerde in film, camera, regie of documentairefilm.

* gelieve een filmpje door te sturen van een eigen gemaakt filmpje.

 • Je bent enthousiast, gemotiveerd en flexibel, weekendwerk schrikt je niet af.

 • Je bent sociaal voelend (ook in camerawerk), vlot in de omgang met jongeren, je hebt ervaring in het (bijzonder) jeugdwerk of een animatorattest.

 • Je kan zelfstandig werken, neemt initiatief, je hebt inzicht in de gewenste artistieke beeldtaal en de camera-technische aspecten om tot de juiste ‘look en feel’ te komen in beeld. De film brengt jongeren, in hun zoektocht naar volwassenheid, op een positieve manier in beeld. Sleutelwoorden: ruw, avontuur, rebels, teamwork, ‘over de schouder meevolgen’, sociaal portret, ontmoeting, onnozelheid.

 • Je kan werken met onze camera’s van de uitleendienst:

  • Sportman gopro Hero3

  • Panasonic AG-AC90: AVCHD

  • ook handyvam canon legria HD camera HFS30, gebruikt door de gasten.

  • indien gewenst kun je ook met eigen camera werken (wij verzekeren hem)

 • in bezit van Rijbewijs B is een pluspunt

 

Timing

> woe 2/8: verkennend sollicitatiegesprek.

> vr 4/8: samenkomst begeleidend team (cameraploeg, bootbouwers, productieassistent)

> za 5/8: op uitstap naar de Haan, eerste ontmoeting tussen met deelnemende jongeren  en begeleidend team; kennismaking, briefing, brainstorm. We blijven slapen, zondag terug.

> 6/8 > 10/8: voorbereiding en opbouw zonder jongeren

> 11/8 > 15/8: 5-daagse bouw van boot in Minus One (Rabotpark)

> 16/8 > 18/8: 3-daagse tocht, 2x overnachting.

> 18/8: aankomst in Wevelgem bij artistiek project Wevelgem-Bat, overnachting ter plekke.

> 19/8 > 20/8: samen bekijken en selecteren we beelden in werken we aan een vlugge voorlopige montage.

> 20/8: eerste toonmoment van voorlopige korte montage in Minus One, tijdens slotdag van Kamping Kunst.

 

(  >  22/8 > 22/9: finale montage van film ism Felix

  > Za 23/9: Première van de film op Sorry Not Sorry 2017 )

 

Verloning

 • tewerkstelling onder art.17 (25-dagenregel)

 • Verloning volgens barema’s binnen het paritair comité 329.01

 • dagen en uren worden onderling besproken.

 

Aanbod

 • We bieden jou een mooie kans om ervaring op te doen, in een uniek filmproject

 • als cameraman druk je een grote stempel en krijg je van ons veel artistieke vrijheid

 • je krijgt mede-eigenaarschap over de film, die mooi op je cv zal staan

 • je werkt samen met een zeer gemotiveerde ploeg van (jonge) mensen


 

Interesse?

Mail naar reinout@minus-one.be met jouw motivatie en CV + link/bestand van zelfgemaakt videomateriaal. Voor vragen, bel naar Reinout Dewulf: 0473/80.82.11 Op basis van uw motivatie en CV nodigen we je uit voor een verkennend gesprek op woensdag 2 augustus, overdag.


DEADLINE SOLLICITATIES: Zaterdag 29 juli ‘17, vóór 20u00 ingediend!

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One