RABOTAGE

Textielatelier

DINSDAG EN WOENSDAG // WOENSDAG 14U00 - 17U00

Op dinsdagen en woensdagen stellen we onze borduurmachine open voor iedereen, voor eigen gebruik.
Op woensdagnamiddag opent Lore het atelier voor de jongeren en de mama's uit de wijk. Hier worden nieuwe technieken aangeleerd, maar wat je maakt beslis je volledig zelf! Stuur een mailtje naar celine@minus-one.be om de borduurmachine te reserveren. In september 2018 gingen we aan de slag met zeefdrukken en werden daarbij geholpen door de kunstenaars in de derde Rabottoren.

Waar Zine de Vrouwen?

DINSDAG 9 APRIL
Dinsdag 9 april stellen Minus One, Auw La en Girls Go BOOM hun zine voor in Vooruit met een avond vol muziek, tekst, voordracht en humor. Twee maanden lang zijn 9 twintigers aan de slag gegaan rond thema’s als gender, seksualiteit en non-binariteit. Op de avond zelf nodigen ze Soe Nsuki, Mia You en Monomono uit om de avond af te wisselen met de voordracht van enkele van de geschreven teksten.
Schrijf hier gratis in.

Fietsenatelier

DINSDAG 16U00 - 19U00 // WOENSDAG SOMS (kom eens een kijkje nemen)
Elke dinsdag kan je tussen 16:00 en 19:00 terecht in het fietsenatelier van Tomas. We hebben nu een heuse fietscontainer in het Rabotpark dat op deze uren open is. Samen met jongeren werkt hij aan je fiets. Je kan er zelfs een tweedehands fiets op de kop tikken. We proberen ook aan het klimaat te denken en werken zo veel mogelijk met gerecycleerd materiaal. Je kan met cash of met Torekes betalen. (Torekes is de complementaire munt van het Rabot, je verdient ze door een handje te helpen.)
Je kan zelf je fiets herstellen, dan betaal je enkel de onderdelen en krijg je wat hulp van een fietsenmaker. Je kan hem ook door de jongeren, Emil of Tomas op orde laten zetten en dan betaal je een vrije bijdrage voor het werk dat zij erin staken.

Instuif

VRIJDAG 18U00 - 21U00
Jongeren uit de Rabotwijk zijn hier welkom op vrijdagavond om hun eigen ontmoetingsruimte te creëren.
 

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One