DE MAST 2.021

Wat begon als een residentie, zetten we dit jaar voort als een volwaardig project onder de noemer DE MAST 2.021: een openlucht tentoonstelling op de Gaardeniersbrug.
Omdat deze na 10 jaar nog steeds ongebruikt is en deze ruimte nog steeds kleur nodig heeft. Nu, meer dan ooit. 

Uit meer dan 40 inzendingen werden 10 prachtige talenten geplukt die elk op een eigenzinnige manier gewerkt hebben rond de vlag als medium. Een mix tussen jong en nog jonger. Een verzameling van textielkunstenaars, grafisch vormgevers, en multimediale creatievelingen. 

Nieuw dit jaar: een aangepaste soundtrack! Jonge muziekcollectieven Grid, Ogen Toe, Burenhinder en Montage sloegen de handen in elkaar en verzorgden een muzikale programmatie met zes live acts die ergens zweven tussen cultureel verantwoorde ambient en elektronica met een grote K.

De collectieven maakten een audiovisuele interpretatie van de tentoonstelling en deze werd op gepaste wijze de wereld ingeschoten door Radio Ruit en The Word. Een eerste samenwerking tussen twee online community radios uit respectievelijk Gent en Brussel. 

Dit project werd gerealiseerd met steun van Stad Gent en De Vlaamse Overheid.

LABS

Ken je onze LABS al? Hier laten we jongeren uit de buurt proeven van allerlei manuele technieken. Zelf hebben we alvast een borduurmachine, vinyl cutter en 3D printer in huis. Maar in samenwerking met
Fabzero en Maakbib organiseren we ook geregeld workshops, hoe je een gsm lader op
zonne-energie maakt bijvoorbeeld! 

 

En als de jongeren niet naar Minus One kunnen komen, komt Minus One gewoon naar de jongeren. In volle lockdown gooiden we het roer om en stelden we gratis workshop pakketten samen. Benieuwd? 
Alle instructievideo’s vind je hier

HOUTATELIER

Nieuwsflash: we hebben een houtatelier! Vanaf nu kunnen jongeren uit de buurt elke vrijdag terecht bij Reinout, handiger dan Harry en een hart van hout. Tijdens zijn workshops leren ze houtstructuren bouwen, skateobjecten maken en kleine projecten knutselen. Kortom, schrijnwerkerij op instapniveau.

 

Dit project is een samenwerking tussen Minus One en Samenlevingsopbouw, om tijdelijke invulling te geven aan een leegstaand appartementsgebouw in de Aloïs Joosstraat.