MEETINGPOINT

De Meetingpoints zijn een discussieplatform voor moslimjongeren, waarin we in dialoog gaan met experts over maatschappelijke topics. We werken met de jongeren uit de Rabotwijk op basis van de Meetingpoint Toolbox die werd ontwikkeld door MSC (Antwerpen) met steun van de Vlaamse Overheid. 

Bekijk hieronder het programma van de afgelopen edities! 

 

25/4/2018: Gelijke kansen voor iedereen? (thema participatie) 

19/4/2017: Identiteit in migratie (thema identiteit) 

 

Wil je meewerken aan een volgende editie? Neem contact op met naomi (at) minus-one.be 

Woensdag 25 april 2018: Gelijke kansen voor iedereen? 

 

Deze editie gaat over het thema participatie. We discussiëren aan de hand van stellingen over onderwijs, politiek, vrije tijd en werk. Krijgt iedereen gelijke kansen? Moeten jongeren met een migratieachtergrond zich dubbel bewijzen? Krijg je dezelfde kansen met een hoofddoek? Wat kunnen politici voor de jongeren betekenen en begrijpen ze ons wel? 

Hierin worden we bijgestaan door Fatih De Vos (rapper en socioloog) en Youcef Naimi (islamdeskundige). 

.

Woensdag 19 april 2017: Meetingpoint 'Identiteit in migratie' 

Nu de meetingpoints een vaste waarde zijn geworden in Antwerpen, gaan we graag de samenwerking aan met MSC om ze ook in Gent te organiseren. 

De meetingpoints zijn unieke discussiefora waar (moslim)jongeren het woord nemen en met elkaar in gesprek gaan over identiteitsvraagstukken. 

Wat maakt mij tot wie ik ben? Voel ik me Belg, Turk, Marokkaan, …? Wat moet je met een dubbele identiteit? Hoe is het om moslim te zijn in België? Welke waarden geven mijn ouders mij door? Botst dit met de westerse waarden? Hoe ga ik daarmee om? Waar haal ik mijn kennis van de islam?

Islamdeskundige Cherif Al Maliki en psycholoog Mohamed Benhaddou beantwoorden alle vragen waar jongeren mee worstelen.

Met dit project bieden we jongeren een positieve ondersteuning in hun identiteitsontwikkeling omdat ze vanuit de referentiekaders van de jongeren vertrekken. Misverstanden worden uit de weg geruimd en taboes worden op tafel gelegd. Religie wordt niet geschuwd, maar positief ingezet om emancipatie en participatie te stimuleren. 

De meetingpoints brengen een inclusief verhaal en staan open voor iedereen! Deuren open vanaf 18u; start om 18u30. Hapjes en drankjes zullen niet ontbreken! 

Het project is powered by MSC (Antwerpen).

Deze editie komt tot stand in samenwerking met Enderun, vzw Minus One en Formaat vzw.

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One