18/02 - Check #01 - Minus One, Gent

Op dinsdag 18 februari slaan Minus One, Kelderkot, Jeugddienst Gent en Formaat de handen in elkaar voor een avond vol talks en workshops rond events organiseren en nightlife, voor jongeren in Gent.

Deelnemen is gratis! Schrijf je in op bit.ly/check-gent

Sessies #01 (19:00-19:50)

Social media #01 - basics (Kelderkot)

In de sessies door Kelderkot founders Jos Kemme en Niels Verhaege kom je alles te weten over story telling, marketing voor je event en hoe je je event kan promoten op een hedendaagse manier. In de eerste talk gaat het over de theoretische kant van marketing en communicatie bij events.

 

Drugs & harm reduction (Safe ’n Sound)

Hoe ga je om met drugs op je event? Welke services kan je voorzien zodat ravers veilig kunnen feesten? Jeroen De Craemer van Safe ’n Sound en Quality Nights doet zijn visie uit de doeken en geeft nuttige tips.

 

Paperwork & administratieve verplichtingen (Horecacoach)

De horecacoach is het aanspreekpunt voor de Gentse nightlife en bemiddeld bij overlast. Ze zijn als geen ander op de hoogte over vergunningen, verzekeringen, het meldformulier en andere administratie die bij een event komt kijken.

 

Sessies #02 (20:15-21:10)

Social media #02 – good practices (Kelderkot & Konna)

In de sessies door Kelderkot founders Jos Kemme en Niels Verhaege kom je alles te weten over story telling, marketing voor je event en hoe je je event kan promoten op een hedendaagse manier. In de tweede talk komt Mathijs Maes vertellen over zijn ervaring en good practices. Overdag is hij marketing manager bij N.E.W.S. records. 's Nachts schuimt hij het land af als DJ Konna, had tot voor kort zijn eigen Stu Bru show en host hij events (Sweaty Palms, Helder).

 

Vrijwilligersbeleid & community building (Copacobana)
Naast hun schitterend festival eind juni is Copacobana ook wereldbekend voor hun fantastische vrijwilligerswerking. En goed nieuws voor ons want ze komen vertellen hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

 

Programmatie & DJ's (HUNA sounds & Kuryakin)

Geen muziekevenement zonder een passende line-up, natuurlijk. Maar hoe begin je daar aan? En waar moet je als programmator op letten? Op deze sessie kom je meer te weten over booking agents, hospitality en riders allerhande. DJ en promotor Ilja Bracke deelt zijn inzichten en tips.

 

Tweedelige sessies #01-02 (19:00-19:50 & 20:15-21:10)

Conflicthantering & sfeerbeheer (Sfeerbeheer)

Bij de organisatie van een evenement is het een uitdaging om alles in goede banen te leiden. Sfeerbeheer komt hun aanpak en ervaring delen met ons. Ze zijn o.a. bekend van hun werking tijdens de Gentse Feesten op de Vlasmarkt. Ze loodsen er jaarlijks feestvierders zo fijn en veilig mogelijk door de nacht.

 

Tap -en barcursus (Formaat)

Tijdens een fuif of concert is de bar de belangrijkste bron van inkomsten. Het is daarom belangrijk dat die efficiënt georganiseerd is. Zonder snelle bediening geen fijne ervaring, zowel voor bezoeker als organisator. In deze workshop leer je de basics van een goede barwerking en leer je samen met je mede-organisatoren enkele do's-and-don'ts van een vlot barbeheer.

Tussen en na de sessies is er ruimte voor netwerking en een drankje.

Nog vragen? Contacteer brecht@minus-one.be

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One

© Minus One