ARCHIEF

Copafavela

ZOMER 2019

We bouwden net onze eigen favela! Op Copacobana aan de Rozenbroeken lieten we ons drie dagen van onze beste kant zien! 

Radio Rabot

ZOMER 2017
Tijdens zijn stage had Siebe het idee om 'Radio Rabot' op te starten. Hij plaatste een caravan in het Rabotpark en ging met de jongeren uit de wijk aan de slag.

Alpaka's Secret Summerhack Society

ZOMER 2018
In augustus bombardeerden we Gent met allerlei publiek-artistieke acties. We maakten hangend meubilair aan de fietsbrug met buurtjongeren. We haalden de krant met een stiekeme graafactie waarbij we gigantische voetafdrukken gingen uitgraven aan het strand van de Blaarmeersen. Ook trokken we met een blanco canvas door Gent, met de vraag aan passanten om een impressie van Gent op doek te schilderen. Ook maakten we vliegers en kartonnen vermommingspakken.  

De Bootmannen

ZOMER 2017
Zeven jongeren bouwden, onder begeleiding van een bootbouw- en filmploeg een eigen boot, die "Ramses" gedoopt werd. Met Ramses ondernamen ze een driedaagse avontuurlijke tocht langs de Leie. Ze vaarden 32 km, van Gent naar Deinze. Het ganse avontuur werd vastgelegd in een heuse roadmovie. 'De Bootmannen' is een brede samenwerking tussen Minus One, vzw Jong, Jong Gent in Actie en Refu interim. Bekijk de film hier.

S.M.A.K.H.A.C.K.

MAART 2017

Met een groep van 45 jonge Gentse kunstenaars deden we een guerilla expo in de lockers van het SMAK. Nadien lieten we onze kunstwerken achter in de lockers als een paard van Troje, samen met brieven gericht aan SMAK-directeur Philippe van Cauteren. Deze bundelden we in een boekje 'Brieven van kunstenaars', een parodie op van Cauterens eigen boek 'Brieven aan Kunstenaars'.