ENTER THE VERTIGO

Al gehoord van Emely Deceuninck? Deze jonge curator organiseerde bij ons haar allereerste tentoonstelling, Enter The Vertigo! Een droomwereld in een donkere setting, met werk van Sofie SteegenSien Goris
Sarah LefèvreLisa Meurisse en Emely zelf.

Emely Deceuninck is laureaat van de Curators Cup 2020, een wedstrijd waarbij telkens een Gentse en Brugse curator parallel een virtuele expo cureerden. Dit project is een initiatief van Minus One en Het Entrepot

 

Foto's: www.jordicoppers.be

RESIDENTIE DE MAST

Zes Gentse kunstenaars gingen tijdens Residentie De Mast het duel aan met de grotendeels ongebruikte Gaardeniersbrug, die nu dienst doet als vlaggenmast voor hun prachtige creaties. Kom het vooral zelf eens bewonderen, ze hangen hier live voor u te wapperen!

Met werk van Emiel PenninckxKato DalleElena Vloeberghen, Nora Hendriks, 
Laurie JespersEmotion.FM en 
Sara-Plantefève-Castryck. 

 

Foto's: www.jordicoppers.be 

RESIDENTIE RUSTOORD

Al gehoord van Brecht Vertongen? Deze student architectuur, meubelmaker en allround bouwer was afgelopen zomer bewoner van Residentie Rustoord en maakte voor ons deze prachtige, modulaire zitobjecten!

Foto’s: Samuel Hoornaert

RESIDENTIE 'T WITTE DOEK

Vzw Rede was bewoner van Residentie
't Witte Doek en toonde in september een openluchtvoorstelling van het Nazım Oratorium van Fazıl Say op groot scherm. Het Nazım Oratorium is gecomponeerd door de wereldberoemde pianist Fazıl Say rond de gedichten van de Turkse dichter Nazım Hikmet.

 

Foto’s: Vzw Rede

MINIRAMP

KOM KAJAKKEN!

Ergens halverwege juni huurden we een aantal kajaks waar jongeren gratis gebruik van konden maken. Tenminste, als ze in ruil daarvoor zwerfvuil uit het water haalden. Maar liefst 200 jongeren en 10 verschillende buurtorganisaties konden meer dan 50 volle vuilzakken vullen! Alle vrije bijdrages werden integraal geschonken aan het Gents Solidariteitsfonds, en wegens het gigantische succes kochten we dan maar gewoon onze eigen vloot.

FC RABOT

Wist je dat wij stiekem de nieuwe lichting Ronaldo’s aan het kweken zijn? Coaches Alain van der Linden en Fares Chatha bouwen al een tijdje aan een ploeg van Gentse jongeren en spelen elke woensdag vriendschappelijke wedstrijden in de sporthal van Tondelier. Hun droom? Aansluiten bij Voetbal Vlaanderen en competitie beginnen spelen op hoog niveau! Als de scheids even niet kijkt, geven wij hen alvast een duw in de rug ;)

TERUGBLIK